ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα υπέγραψαν μίνι εμπορική συμφωνία, με την οποία αναστέλλεται ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος και δημιουργείται μια εύθραυστη ανακωχή μετά από μήνες αντιπαράθεσης που προκάλεσε κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία. Η συμφωνία προβλέπει επιπλέον αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών ύψους 197 δισ. Δολαρίων από την Κίνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, δεσμεύονται να αναστείλουν τις προγραμματισμένες αυξήσεις των τιμολογίων στις κινεζικές εισαγωγές. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ χαρακτήρισε τη συμφωνία “επική”. Η εκεχειρία – που ονομάζεται “φάση 1” ενός πιο περίπλοκου συμφώνου – υπογράφηκε στην Ουάσινγκτον μεταξύ του π. Trump και τον αντιπρόεδρο του Πεκίνου Liu He.

Τους επόμενους μήνες ο π. Trump θα είναι στο Πεκίνο για να ξεκινήσει το “δεύτερο στάδιο”, το πιο περίπλοκο, επειδή θέτει υπό αμφισβήτηση τη δομή του κινεζικού μοντέλου, ξεκινώντας με την υποστήριξη του δημοσίου σε μεγάλα εταιρικά σχήματα. Και όσο δεν υπάρχει κοινή υπογραφή κατά το “δεύτερο στάδιο”, η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει τις αυξήσεις τιμολογίων Κινεζικών αγαθών που έχουν εφαρμοστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.