ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι τράπεζες συμφώνησαν από κοινού και ενημέρωσαν τον Υπουργό Οικονομίας ότι θέτουν πλαφόν να μη γίνεται ηλεκτρονικός πλειστηριασμός σε κατοικίες αξίας κάτω των 300.000 Ευρώ.

Πρόκειται για την αγοραία (εμπορική) αξία των ακινήτων, δηλαδή την τιμή πρώτης προσφοράς κατά τον πλειστηριασμό. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όλες οι κατοικίες, κύριες ή δευτερεύουσες φυσικών προσώπων, με αξία κάτω των 300.000 ευρώ, δεν πρόκειται να τεθούν σε πλειστηριασμό.

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καθώς έχει δημιουργηθεί ήδη ένα απόθεμα 15.000 ακινήτων που είχαν προωθηθεί από τις τράπεζες αλλά δεν προχώρησαν οι πλειστηριασμοί λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Η έναρξη και αποδοτική λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ανάγεται στο πλέον κρίσιμο ζήτημα για τις τράπεζες καθώς η επίτευξη των στόχων τους για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων, ειδικά ενόψει των stress tests του 2018 αφορά και την δέσμευση των τραπεζών έναντι του SSM για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 11,5 δισ. ευρώ μέσω ρευστοποιήσεων (πλειστηριασμών) μέχρι τα τέλη του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.