ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η φορολογία, η υπερφορολόγηση είναι η ρίζα όλων των κακών γιατί προκαλεί την αντιπαράθεση εναντίον του λαού η οποία ιστορικά οδηγεί σε εμφύλια αναταραχή και στη συνέχεια σε επανάσταση. Αυτοκρατορίες κατέρρευσαν αλλά και οι αμερικανικές και γαλλικές επαναστάσεις είχαν ως αφορμή τους φόρους. Ιστορικά, ακόμη και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αναγκάστηκε από καιρό σε καιρό να χορηγήσει φορολογική αμνηστία όπως συνέβη το 119 μ.Χ.

Υπήρξαν Ρωμαίοι αυτοκράτορες όπως ο Τραϊανός (98-117 Δ.Χ.) που ασχολήθηκε με την κοινωνική νομοθεσία γνωστή ως Alimenta (τροφή), το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας που βοήθησε ορφανά και φτωχά παιδιά σε όλη την Ρωμαϊκή Ιταλία. Το Alimenta παρείχε γενικά κεφάλαια, τρόφιμα και επιδοτούμενη εκπαίδευση για παιδιά. Η χρηματοδότηση προήλθε αρχικά από την λεία από το Δακικό πόλεμο. Όταν αυτός έληξε, χρηματοδοτήθηκε από έναν συνδυασμό φόρων περιουσίας και φιλανθρωπίας. Το κράτος χορήγησε δάνεια σε αγροκτήματα (fundi). Οι εγγεγραμμένοι γαιοκτήμονες στην Ιταλία έλαβαν κατ ‘αποκοπή ποσό από το αυτοκρατορικό ταμείο. Σε αντάλλαγμα, ο οφειλέτης αναμενόταν να καταβάλλει ετησίως ένα δεδομένο ποσοστό του δανείου για τη συντήρηση (ανατροφοδότηση) ενός Ταμείου Τροφίμων.

Οι φόροι και τα κοινωνικά προγράμματα διήρκεσαν αρκετό διάστημα και έγιναν δυσβάσταχτα. Έτσι επήλθε η διορθωτική κίνηση του 119 μ.Χ.

Σήμερα, τα χρέη δεν μειώνονται ποτέ. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΔΝΤ το παγκόσμιο χρέος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τότε που άρχισε η κρίση του 2007. Παρά τα δραστικά μέτρα των κυβερνήσεων το χρέος αυξήθηκε αντί να μειωθεί. Το δε Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο!

Ειδικά η δική μας κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τους φόρους. Αλλά φευ! Σύμφωνα με τα στοιχεία βάσει των φόρων του 2016, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 300 εκατομμύρια.

Είδαμε να επεκτείνουν την εξουσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το νόμο για να αναγκάσει τους ανθρώπους να πληρώσουν περισσότερα στους φόρους. Η ιδιωτικότητα δεν υπάρχει!. Σύμφωνα με τους καταναγκαστικούς νόμους, οι φορολογικές αρχές μπορούν να ελέγξουν κάθε προσωπικό δεδομένο. Σύντομα θα εφαρμόσουν και το τελικό βήμα. Θα μπορούν να καλέσουν για ανάκριση τους πολίτες να εμφανίζονται προσωπικά ενώπιον τους και να παρέχουν όλες τις πληροφορίες. Να καταδίδουν προφορικά για σκοπούς «έρευνας» είτε πρόκειται για δικούς τους φόρους, είτε για ακίνητα / περιουσίες άλλου προσώπου.

Αυτή η κυβέρνηση αλλά και άλλες κυβερνήσεις κινούνται όλο και πιο κοντά στη συγκρότηση κρατών με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, εξαλείφοντας την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή είναι μια παγκόσμια τάση που εύκολα εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η οποία θα φτάσει στο αποκορύφωμα, διότι οι κυβερνήσεις σαν τη δική μας, δεν θα μειώσουν ποτέ το κόστος τους και θα απαιτούν πάντα όλο και περισσότερους φόρους από τους ανθρώπους έως ότου εκραγεί η κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.