ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τι πικρές αλήθειες αποκαλύπτονται πάντα με το πέρασμα του χρόνου!

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2019 τέθηκε σε εφαρμογή στον ΟΗΕ η συμφωνία των Πρεσπών.

Για τους λογικούς Έλληνες ήταν μια απροσδόκητη, περίεργη ήττα της Ελλάδας σε χρόνο περίεργα νεκρό τον Ιούνιο του 2018.

Μια ήττα που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημοκρατική συναίνεση, από την κυβέρνηση του Σύριζα με καταγγελίες εκ των υστέρων και για εξαγορά βουλευτών.

Όπως όλα τα ιστορικά γεγονότα ωστόσο, με το χρόνο αποκαλύπτονται πολλές πτυχές της αλήθειας.

Η βασική παράμετρος που οδήγησε σε αυτή την ήττα της Ελλάδας ήταν η ανταπόδοση χάρης στις ΗΠΑ.

Διαβάζοντας τα απομνημονεύματα του πρώην προέδρου Ομπάμα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι η καθοριστική παρέμβαση των ΗΠΑ να προστατέψει την Ελλάδα από το GREXIT ήταν μια πράγματι μεγάλη χάρη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Η εμμονική στρατηγική του Σόϊμπλε, της Γερμανικής άρχουσας τάξης και της Μέρκελ να δημιουργήσουν την Ευρωζώνη του Βορρά διώχνοντας χώρες του Νότου και ειδικά την Ελλάδα, είχε βρει τον σύμμαχό της στο πρόσωπο του Τσίπρα με εκτελεστή τον Βαρουφάκη.

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήταν πλέον σίγουρη το 2015 χάρις στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την στρατηγική της Μέρκελ και του Σόϊμπλε. Η κυβέρνηση είχε μάλιστα εκπονήσει το περίφημο plan-X το οποίο προέβλεπε και συσσίτια για τον κόσμο. Ένα πλάνο που όλοι «φρόντισαν» να αποσιωπηθεί-ξεχαστεί.

Η δε ακροδεξιά φύση του Καμμένου τότε υπουργού Άμυνας αποτυπώθηκε στη φράση “ο στρατός εγγυάται την τάξη”!!! Μια φράση που μόνο αυταρχικό-ολοκληρωτικό καθεστώς θα εκστόμιζε και ήταν προάγγελος του τι θα συνέβαινε με την έξοδο από την Ευρωζώνη. Μια φράση που ποτέ δεν καταδικάσθηκε από τον Τσίπρα.

Τι έσωσε την Ελλάδα;

Όσο και να φαίνεται περίεργο η Ελλάδα σώθηκε από την προσάρτηση της Κριμαίας (2014) που οδήγησε την αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας του Πούτιν. Το περίεργο είναι ότι η Ελλάδα για τον ίδιο λόγο «πλήρωσε» την παραχώρηση της Μακεδονικής ονομασίας σε όλα τα άλλα πλην της κεντρικής ονομασίας της τότε FYROM.

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη διαμορφώσει στρατηγική έναντι του Πούτιν και δεν ήθελαν ανοικτά μέτωπα στην περιοχή, δεν ήθελαν η Ελλάδα να πέσει στην επιρροή του Πούτιν λόγω των οικονομικών συνθηκών που θα διαμορφωνόταν. Ο Ομπάμα παρενέβη, η Μέρκελ υποχώρησε, ο Τσίπρας έκανε την περίφημη κωλοτούμπα προφανώς διαπραγματευόμενος ότι θα έχει πολιτική συνέχεια, άρα δεν θα διωχθεί.

Να θυμίσουμε ότι μετά την αποτυχία του GREXIT τρεις μήνες αργότερα, ο Σόϊμπλε αποχώρησε από τη Γερμανική κυβέρνηση για να συνεχίσει η Μέρκελ απερίσπαστη.

Ωστόσο στο ίδιο κάδρο της στρατηγικής των ΗΠΑ ήταν να αποσπάσουν και τα Σκόπια από τη Ρωσική επιρροή. Έτσι δόθηκε το δώρο από τον Τσίπρα ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια χωρίς ίσως να καταλαβαίνει τι του γίνεται.

Σε εκείνη τη φάση της συμφωνίας των Πρεσπών, μαζί με τις ΗΠΑ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και η Μέρκελ, στο πλαίσιο της ευρύτερης Γερμανοποιήσης-Τουρκοποίησης των Δυτικών Βαλκανίων.

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μερικά χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ θα έκαναν θρύψαλα τον άξονα Ρωσίας-Γερμανίας-Τουρκίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.