ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χώρα μπαίνει στην περίοδο μια νέας μεταπολίτευσης. Η δεκαετής κρίση που σηματοδότησε το νέο κύκλο ευτυχώς αυτή τη φορά δεν συνοδεύτηκε από εθνική τραγωδία όπως έγινε το 1974.

Από τύχη γλύτωσε η Ελλάδα και ο λαός μας μια καλά προετοιμασμένη επίθεση που το πολιτικό σύστημα αδυνατούσε να αντιληφθεί μέσα στο αποπνικτικό φωτοχημικό νέφος του λαϊκισμού και του σχισίματος των μνημονίων.

Από τύχη μιας παγκόσμιας ατυχίας, την άνοιξη του 2020 ο επί δεκαετία προετοιμαζόμενος αιφνιδιασμός από την ηγεσία της Τουρκίας αναβλήθηκε λόγω… Κορωνοϊού. Αλλά το σχέδιο που αποκαλύφθηκε κινητοποίησε την Ελλάδα, ο αιφνιδιασμός χάθηκε, πήρε αναβολή και η αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ έβαλε ταφόπλακα.

Προσωρινά.

Η ιστορία έδειξε ότι θα επανέλθουν όταν πάλι αποκοιμηθούμε.

Από τύχη στην παγκόσμια ατυχία η Ελληνική οικονομία και η Ευρωπαϊκή αιχμαλωσία ξέφυγε από τις δαγκάνες της Μέρκελ και της Γερμανικής άρχουσας τάξης.

Προσωρινά.

Θα επανέλθουν, αλλά ήδη διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στην Ευρώπη.

Από τύχη για την Ελλάδα, μπροστά στις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται και ήδη έχουν δρομολογηθεί παγκοσμίως, διαμορφώνεται μια παγκόσμια ηγεσία που πήρε το μήνυμα της αδυναμίας του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού μοντέλου.

Η σύγκρουση μεταξύ της αυταρχικής πλουτοκρατίας που επιχειρεί να αλλάξει το δημοκρατικό πολίτευμα και των Δημοκρατικών Σοσιαλιστικών δυνάμεων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δημιουργεί ελπίδες στη Δημοκρατία.

Αλλά μέχρι πότε η τύχη θα είναι ευνοϊκή για εμάς;

Μέχρι πότε το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θα περιμένει τον από μηχανής θεό ενώ θα ασχολείται μόνο με μηχανορραφίες;

Μέχρι πότε τα κυρίαρχα συμφέροντα και συστήματα εξουσίας στη χώρα μας θα επεμβαίνουν για να μετατρέπουν κόμματα και ηγεσίες, δικές τους Ανώνυμες Εταιρείες;

Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την οπισθοδρόμηση της χώρας, την απώλεια ισότιμης συμμετοχής στη νέα εποχή, την περιθωριοποίηση του λαού.

Οι Έλληνες έχουν τώρα την ευκαιρία, στην αρχή του νέου κύκλου της νέας εποχής, και της νέας Ευρωπαϊκής ισορροπίας, να σχεδιάσουν και να οδηγήσουν σε αυτή την περίοδο πολιτικής μετάβασης που ήδη έχουμε εισέλθει, μια νέα αρχιτεκτονική του πολιτικού συστήματος. Ανάλογη με τη νέα αρχιτεκτονική που δημιούργησαν το 1974-1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι στο χέρι των Ελλήνων να φέρουν τη νέα αλλαγή να ευνοήσουν να γίνουν μέτοχοι εκείνων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται έγκαιρα τις τάσεις και, κυρίως, που έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν σε αυτές με προτάσεις.

 

Η Αλλαγή έφερε ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία.

Η Νέα Αλλαγή αφορά την ισότιμη συμμετοχή στη νέα εποχή!

Η μίζερη, οπισθοδρομική και συντηρητική αντιμετώπιση της δεκαετούς κρίσης από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άλλη μια χαμένη ευκαιρία η κρίση να γίνει μάθημα να γίνει ευκαιρία.

Σε αυτό το νέο κύκλο της νέας μεταπολίτευσης έχουμε εισέλθει και πάλι με την κυριαρχία της δεξιάς. Αλλά αυτή τη φορά για άλλους ιστορικούς λόγους.

Ήταν η διακυβέρνηση των Σύριζα-Ανελ, Τσίπρα-Καμμένου, η χειρότερη κυβερνητική θητεία της μεταπολίτευσης, η απόλυτη συκοφαντία κάθε προοδευτικής πολιτικής που έφερε τη μεγάλη στροφή στη δεξιά.

Αυτή την υπεροχή στη σύγκριση υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ο Μητσοτάκης. Ο πιο αυθεντικός εκπρόσωπος της αυταρχικής πλουτοκρατίας στη χώρα μας, εμφανίζεται ως άγγελος όταν συγκρίνεται με τον Τσίπρα.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής που εγκλωβίζονται σε αυτή τη μορφή σύγκρισης. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να ηγηθούν εκφράζοντας αυτή τη μορφή σύγκρισης.

Το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής δεν έχουν καμιά απολύτως ιδεολογική, ιστορική ή πολιτική σχέση με τη συντήρηση, τον λαϊκισμό, την εξουθένωση των μικρομεσαίων, την εγκατάλειψη των αγροτών, την μισθολογική εξαθλίωση των εργαζομένων και τον εργασιακό μεσαίωνα των Ελλήνων.

Το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής ποτέ δεν θα δεχόταν να επιλέξει ή να αποδεχθεί να επιβληθούν πολιτικές όπως αυτές που εφάρμοσαν ο Σύριζα ή εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία.

Το Κίνημα, το δικό μας Κίνημα, έδινε πάντα το στίγμα πρωτοποριακών πολιτικών, είχε όραμα, άνοιγε δρόμους με καινοτόμες πολιτικές που υπηρετούσαν τον λαό.

Ο νέος πρόεδρος πρέπει να αναβιώσει το προοδευτικό στίγμα που πάντα εξέπεμπε το ΠΑΣΟΚ. Είναι ανήκουστο να δηλώνουν κάποιοι ΠΑΣΟΚ δηλαδή Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και να εκφράζουν πολιτικές που εγκλωβίζουν τον λαό στην πλευρά της αυταρχικής πλουτοκρατίας κάνοντας σύγκριση με τον αριστερό λαϊκισμό ή τον μηδενισμό και την ανασφάλεια μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που εφαρμόστηκε.

Άκουσα εχθές ότι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου είχε δρομολογηθεί το σχέδιο «ΗΛΙΟΣ» Ένα σχέδιο που δέκα χρόνια πριν θα έδινε ενεργειακή αυτάρκεια στην Ελλάδα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-ΑΠΕ και θα έκανε εξαγωγές ενέργειας. Σχέδιο οραματικό προοδευτικό με προγραμματισμό. Σχέδιο που εγκαταλείφθηκε τόσο από τον Σαμαρά τη ΝΔ όσο και από τον Τσίπρα τον Σύριζα.

Θύμωσα! Γιατί τα οφέλη την ηλεκτρονικής συνταγογράφισης ή της διαύγειας επειδή τα ζούμε δεν τα εκτιμούμε.

Αλλά τις αυξήσεις του ρεύματος που προκαλούν οι ανατιμήσεις πετρελαίου και αερίου στην αγορά τις αισθανόμαστε!

Αυτές οι αυξήσεις σήμερα δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα εάν οι κκ Σαμαράς και Τσίπρας δεν είχαν σαμποτάρει το σχέδιο «ΗΛΙΟΣ».

Η Ελλάδα πράγματι θα ήταν η Δανία του Νότου γιατί η Δανία δεν υποφέρει από αυτές τις αυξήσεις.

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας οραματικής πολιτικής για τον λαό και μιας διαχειριστικής πολιτικής που ωφελεί τα μεγάλα συμφέροντα και τις ελίτ της εξουσίας.

Είναι η μεγάλη διαφορά του πολιτικού που έχει τη διεθνή γνώση, έχει τις καινοτόμες προτάσεις, έχει τη θέληση, το κύρος, την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει πολιτικές που θα φέρουν τους Έλληνες υπερήφανους ισότιμους συμμέτοχους στη νέα εποχή.

Είναι η διαφορά του πολιτικού που εμπνέει, γίνεται πηγή ελπίδας για την πρόοδο, συγκεντρώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις είτε επαναπατρίζοντας όσες και όσους απογοητεύτηκαν είτε έρχονται από το μέλλον, από τη νέα μας γενιά.

Είναι η διαφορά του πολιτικού που είχε κάνει σημαία του τη συμμετοχική δημοκρατία διαβλέποντας πολύ νωρίτερα την απειλή που θα δεχθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί από την αυταρχική πλουτοκρατία.

Είναι η διαφορά του μοναδικού Έλληνα που εξελέγη στην κορυφή ενός από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου που δεν αφήνει περιθώριο σύγκρισης με κανέναν συνυποψήφιό του. #pamemprosta με τον πρόεδρο που ήδη έδωσε τεράστια ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής και μόνο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, γιατί ο λαός έχει διαίσθηση και ξέρει ποιος μπορεί να εκφράσει τις ελπίδες και το όραμα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.