ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Εικόνα από Corriere della Sera

Ξένοι ειδικοί πυροτεχνουργοί διατυπώνουν στη διεθνή ειδησεογραφία μιαν άλλη θεωρία από αυτή της έκρηξης του νιτρικού αμμωνίου. Βάσει του βίντεο που είδαν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη στη Βηρυτό δεν προέρχεται από το Νιτρικό Αμμώνιο αλλά από πολεμοφόδια και πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς,

  • για να εκραγεί με ενιαίο τρόπο το Νιτρικό Αμμώνιο θα έπρεπε να υπήρχε καταλύτης, γιατί διαφορετικά δεν θα είχε εκραγεί όλο μαζί με μιας όπως δείχνει η έκρηξη.
  • Το νιτρικό αμμώνιο, όταν εκραγεί, δημιουργεί ένα σαφές-ευδιάκριτο κίτρινο σύννεφο. Αντί για κίτρινο σύννεφο στα βίντεο της έκρηξης, φαίνεται μια λευκή σφαίρα που διευρύνεται σαν μανιτάρι, που είναι συμπύκνωση υδρατμών από την θάλασσα μέσα στην οποία εκτονώθηκε μέρος της έκρηξης.
  • Μετά από τη λευκή σφαίρα φαίνεται καθαρά μια πορτοκαλί στήλη σαν terra cotta που τείνει προς το ζωντανό κόκκινο, χαρακτηριστικό της συμμετοχής του λιθίου. Στους ειδικούς είναι γνωστό ότι με τη μορφή μετάλλου λιθίου είναι το προωθητικό που χρησιμοποιείται στους στρατιωτικούς πυραύλους.
  • Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης έκρηξης φαίνονται ομοιόμορφες μικροεκρήξεις που αποδίδονται σε πυρομαχικά.
  • Συμπερασματικά, το πιθανότερο είναι ότι υπήρξε μια προσωρινή τοποθέτηση εξοπλισμού δίπλα σε πυρομαχικά. Τα πυρομαχικά στην πραγματικότητα κάνουν εκριξούλες ομοιόμορφες, όπως αυτές που φάνηκαν πριν από τη μεγάλη έκρηξη. Φαίνεται ότι υπήρξε μια πρώτη έκρηξη καλής κλίμακας, η οποία μπορεί να είχε ξεκινήσει από μια φωτιά όπου αποθηκεύονταν πυρομαχικά, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε εκεί όπου υπήρχαν κάποια εκρηκτικά υψηλού δυναμικού, που περιελάμβαναν ρουκέτες και πυραύλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.