Συντελούνται ανακατατάξεις στην παγκόσμια γεωοικονομική σφαίρα. Ζούμε περίοδο μεγάλων αλλαγών ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων και των αδύναμων απαντήσεων στην κρίση του συστήματος.
Κρίση που έπληξε σφοδρότερα τη χώρα και τον λαό μας, λόγω του στρεβλού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου ανάπτυξης. Κρίση που εναρμονίζεται με τους κλυδωνισμούς που γνώρισε και γνωρίζει το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό μοντέλο.
Ζούμε ακόμη στον αστερισμό των capital controls. Το αντιμνημονιακό παραμύθι κατέρρευσε αλλά ο αντιμνημονιακός διχασμός άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του.
Η μεγάλη συμμαχία της δήθεν αριστεράς με την ακροδεξιά επιβεβαίωσε ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι καρέκλες, είναι η νομή της εξουσίας.
Ανενόχλητοι εξαφανίζουν τους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες. Κατεδαφίζουν, δεν οικοδομούν. Οι δημαγωγοί έκαναν τα πάντα για να αποκρύψουν ότι βουλιάζαμε.
Οι λαϊκιστές αριστεροί και δεξιοί έτρεμαν στην ιδέα να σταματήσει η σπατάλη και η αδιαφάνεια.
Γιατί σπατάλη και αδιαφάνεια ήταν και είναι τα συστατικά του πελατειακού κράτους.
Στις εκλογές το έθνος και ο λαός μας θα βρεθούν σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι.
Γιατί Αντιπαρατάσσονται η αλλαγή με τη συντήρηση
Η βιώσιμη ανάπτυξη με τον διαρκή μαρασμό της ανορθολογικής ανάπτυξης
Η Δημοκρατία με τον αυταρχισμό
Η εθνική ανεξαρτησία με την εξάρτηση
Η αλήθεια με το ψέμα, οι αξίες με την διαφθορά
Οι δυνάμεις της Αλλαγής έχουν υποχρέωση να επανασχεδιάσουν την στρατηγική ανάπτυξης της χώρας
Να διαμορφώσουν μια νέα εθνική – κοινωνική συμφωνία. στη βάση προοδευτικών επιλογών και μεταρρυθμίσεων.
Συμφωνούμε ότι τα αίτια της κρίσης είναι το μοντέλο υπερκατανάλωσης?
Η σπατάλη πόρων φυσικών και οικονομικών?
Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας?
Συμφωνούμε ότι αυτό το μοντέλο στηρίζεται σε ένα κράτος αναποτελεσματικό γραφειοκρατικό?
Κράτος δυνάστης για τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα. Κράτος απατεώνας?
Συμφωνούμε ότι αυτό το κράτος αναπαράγεται από εκείνο το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί την αδιαφάνεια, την ρουσφετολογία, την πελατειακή σχέση και την διαπλοκή?
Συμφωνούμε ότι τελικά η κρίση έπληξε τον κεντρικό πυρήνα του κράτους δικαίου, τον νοικοκυρεμένο στα οικονομικά του πολίτη, τον συνεπή φορολογούμενο, τον συνεπή στις υποχρεώσεις του πολίτη?
Εάν ναι, τότε ο λαός πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγική ήττα Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι, οι υγιείς δυνάμεις θα κάνουν τη δική τους υπέρβαση.
Αυτή θα είναι μια απόφαση ΡΗΞΗΣ.
Ρήξη, να δημιουργηθεί, ένα άλλο Κράτος,
Κράτος επιτελικό, κράτος στρατηγείο για τη χάραξη των εθνικών πολιτικών
Ένα Κράτος με κωδικοποιημένη την νομοθεσία του για την εξυπηρέτηση του πολίτη και του επιχειρείν.
Ρήξη, να δημιουργηθεί ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, και ένα φορολογικό σύστημα θαρραλέα τομή με κύρια χαρακτηριστικά τη δικαιοσύνη την ανάπτυξη και τη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ σε βάθος χρόνου.
Ρήξη, Να προχωρήσει η Αποκέντρωση παντού.
Ρήξη, Να δημιουργηθούν πολιτικές ορόσημα που θα αλλάξουν την κατεύθυνση της χώρας και θα διαμορφώσουν ένα νέο παραγωγικό πρότυπο.
Επιβάλλοντας την αξιοσύνη, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση παντού.
Ρήξη, για να αλλάξει το πολιτικό μας σύστημα
Ρήξη με τις απόψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν εδώ και ΑΠΟΦΑΣΗ να σφυρηλατηθεί μια νέα κοινωνική συμμαχία.
Η κοινωνική αυτή συμμαχία δεν μπορεί να στηριχθεί σε οικονομικά μη βιώσιμα και ηθικά ανεπίτρεπτα μέσα:
Δεν μπορεί να γίνει δεκτό οι «παραγωγικές δυνάμεις» να γίνουν κρατικοδίαιτοι προμηθευτές και θρασύτατοι φοροφυγάδες.
Ούτε οι οικονομικά αδύναμοι να εξαγοράζονται με επιδόματα χωρίς βάση, συντάξεις χωρίς εισφορές, δημόσιους διορισμούς χωρίς προσόντα.
Η νέα κοινωνική συμμαχία πρέπει να οικοδομηθεί σε μια τελείως νέα βάση: σε μια ακριβοδίκαιη προστασία των «αδύναμων» και μια βιώσιμη και διάφανη υποστήριξη των «υγιών παραγωγών» να αναδείξουν τα ταλέντα, τις ιδέες και τους καρπούς των κόπων τους.
Και η σφυρηλάτηση της συμμαχίας τους οφείλει να γίνει στη βάση της αναγνώρισης ότι τα δικαιώματα συνεπάγονται υποχρεώσεις.
Η ανασύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας πρέπει να γίνει στη βάση αρχών και αξιών που πάντα μας καθοδηγούσαν.
Δηλαδή, τα πριν ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώντα κόμματα:
1. Είχαν διαφάνεια και ήταν πολέμιοι πελατειακού κράτους;
2. Επεδίωκαν βιώσιμη ανάπτυξη και είχαν σχέδιο ορθολογικό περί τούτου (π.χ. εθνικό χωροταξικά, κτηματολόγια, ΓΠΣ οι Δήμοι, Σχέδιο θαλάσσιας χωροταξίας, μητρώο υποδομών,μητρώοστελεχών δημόσιας διοίκησης κλπ.;
3. Δεν υπήρχε διαφθορά διότι είχαμε Δημοκρατία και όχι αυταρχισμό;
4. Μόνον αλήθειες μας έλεγαν και ήταν όλοι ή -έστω- το 50% αδιάφθοροι;
5. Οι δυνάμεις της Αλλαγής που κυβέρνησαν μέχρι το 2015 είχα κάποια στοιχειώδη στρατηγική ανάπτυξης της χώρας;
και όλα τα άλλα που μας γράφετε δεν ίσχυαν μέχρι το 2015 και ξαφνικά όλα τα κακά συνέβηκαν το 2015; Πώς φτάσαμε, λοιπόν,στην καταστροφή; Πώς φτάσαμε η χώρα το 2010 να εισάγει το 70% των αγαθών που καταναλώνει;
Και, εν πάση περιπτώσει, ποιο κατά τη γνώμη σας κόμμα είναι η καλύτερη επιλογή;
Από συνθήματα και μαύρη προπαγάνδα μπουχτίσαμε. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης απ’ τον Ιούλιο του 2016. Μόνο όσοι φοβούνται τη φυλακή σκούζουν για το αντίθετο.
Ισοπεδωτική εξίσωση που προάγει την λογική άσπρου/μαύρου.
1. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Από κόμμα σε κόμμα υπήρχαν ιδεολογικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις ως προς την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας.
2. Από την μεταπολίτευση υπήρξαν τεράστιες αλλαγές κοινωνικές και οικονομικές που σταδιακά οδήγησαν την χώρα στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων δημοκρατιών.
3. Το μοντέλο υπερκατανάλωσης ήταν το λάθος μοντέλο ανάπτυξης.
4. Οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν σε αυτό το μοντέλο άρχισαν να ομολογούνται μετά το 2009.
5. Όταν τα πολιτικά κόμματα κλήθηκαν να υποστηρίξουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις άρχισαν να τρέχουν στα Ζάππεια, την Θεσσαλονίκη, να σκίζουν και να καίνε τα μνημόνια.
6. Το 2010 εφαρμόστηκε η διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μια σειρά αλλαγών στο κράτος με αποκορύφωμα την απομάκρυνση των Stage και την δραστική μείωση δαπανών κατά 40%
7. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η πρώτη κυβέρνηση που στη διάρκεια της κρίσης άρχισε να αυξάνει το κράτος με ρουσφετολογικές προσλήψεις και σύσταση επιτροπών και άλλων φορέων. Οι “άλλοι” ότι έκαναν το έκαναν προ κρίσης. Το έγκλημα σε αυτή την περίπτωση είναι πολλαπλάσιο.
8. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Τσίπρα-Καμμένου υπήρξε η πιο τυχοδιωκτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης γιατί συνειδητά οδηγούσε την χώρα στον όλεθρο της δραχμής.
9. Αυτή είναι η μόνη κυβέρνηση που στη διάρκεια της κρίσης αντί να πολεμήσει τις παθογένειες, τις υϊοθέτησε στην πλέον ακραία μορφή τους.
10. Είναι οι μόνοι, μετά την κυβέρνηση Καραμανλή που σχεδόν διπλασίασε το χρέος, με τη σειρά τους πρόσθεσαν χάριν της τυχοδιωκτικής πολιτικής τους να προσθέσουν επισήμως επιπλέον 100 δισ Ευρώ χρέος και κατ΄ άλλους 200 Δισ. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η επικοινωνία των δύο πλευρών.