ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όσοι προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα της βασικής πολιτικής υποχρέωσης, δηλαδή της ανάλυσης και της πρόβλεψης, απλώς συνεργούν σε τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας.

Όσοι εγκλωβίζονται σε δήθεν αριστερές ιδεοληψίες να θεωρούν τον πατριωτισμό και τις πατριωτικές υποχρεώσεις κάθε δημοκρατικού κόμματος ότι είναι προϊόν εθνικισμού, απλώς δωρίζουν την γνήσια πατριωτική θέση στους ακροδεξιούς και τους φασίστες.

Στους κύκλους των ανίκανων πολιτικών έγινε καραμέλα ότι ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος. Πίσω από αυτή τη δικαιολογία διασύρουν μια ολόκληρη χώρα, οδηγούν έναν περήφανο λαό στη ηττοπάθεια και ως συνήθως για όλα φταίνε οι ξένοι δηλαδή αυτοί που πρέπει να αναλάβουν όλες τις υποχρεώσεις του Ελληνικού κράτους.

Είναι ανίκανοι να αναλύσουν ότι οι κινήσεις της Τουρκικής ηγεσίας πότε με τους Αμερικάνους ή τους Μουσουλμάνους, πότε με τους Ρώσους είναι στρατηγική αξιοποίησης των κενών της ρευστότητας και της κινητικότητας στον διεθνή χώρο, αλλά δεν ανατρέπουν τις βασικές σταθερές. Απλώς τις εκβιάζουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα τουλάχιστον στην υπόθεση του Κουρδικού κράτους και την συγκυριακή ή όχι υποχώρηση των ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό.

Κάποιοι μιλούν για «ατυχήματα» που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία. Ήταν ατύχημα η κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού; Ήταν ατύχημα ο βομβαρδισμός των Κουρδικών πόλεων; Ήταν ατύχημα ο εμβολισμός του λιμενικού σκάφους μας στα Ίμια, με πρόθεση της βύθιση του;

Το εξαιρετικής σημασίας αυτό γεγονός, αντί να αποτελέσει ένα μήνυμα συναγερμού, η κυβέρνηση με κάθε τρόπο το υποβάθμισε σε απλό συνηθισμένο ατύχημα, με αποτέλεσμα όταν η Τουρκία «χτύπησε» στον Έβρο, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να πιαστούν στον ύπνο.

Στρατιωτικές πηγές επεσήμαναν πως εάν τα μέτρα που έλαβε το αρχηγείο μετά τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών, δηλαδή ετοιμότητα, επισήμανση κινδύνου προβοκάτσιας εκ μέρους της Τουρκίας ενίσχυση των περιπολιών με μικτές ομάδες των επτά ατόμων και όχι των δυο, θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα.

Είναι τυχαία η ομηρία Αμερικάνων, Γερμανών ακόμη και Τούρκων που συστηματικά εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια ο Ερντογάν; Η νέα πολιτική «ομηρείας» της Τουρκίας θα μπορούσε να αφυπνίσει όλους αυτούς στην Ελληνική πολιτική ηγεσία και να λάβουν ανάλογα μέτρα για τους στρατιώτες μας στον Έβρο.

Εξάλλου εάν είχε πετύχει ο εμβολισμός του Λιμενικού μας σκάφους στα Ίμια ποιος θα περισυνέλεγε τους Έλληνες Λιμενικούς. Ασφαλώς οι Τούρκοι οι οποίοι διεμήνυαν ότι βρίσκονται σε Τουρκικό έδαφος!!! Όχι σε γκρίζα ζώνη! Αλλά σε Τουρκικό έδαφος. Αυτή δεν είναι μια αλλαγή στρατηγικής στόχευσης;

Είναι τυχαία;

Βλέπε:https://www.mavrakiseconomics.com/2018/01/30/alert-χανονται-εδαφη-και-αιγαιο-απο-μια-ελ/

Κατά τα άλλα έχουμε έναν πρωθυπουργό που με φοβικά σύνδρομα χαρακτηρίζει «σύνηθες περιστατικό» την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μεταξύ τους δύο ΝΑΤΟΪΚΑ κράτη και Έλληνες στρατιωτικοί να είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία σε καιρό ειρήνης.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δίνει όλες του τις δυνάμεις να διογκώσει το δημόσιο προσθέτοντας νέα οικονομικά βάρη σε περίοδο κρίσης, δίνει όλες του τις δυνάμεις να διχάσει τους έλληνες και τα κόμματα στην πιο κρίσιμη περίοδο αδυναμίας της ελληνικής κοινωνίας, δίνει όλες του τις δυνάμεις να διασπάσει ότι νομίζει πως τον απειλεί όπως το Κίνημα Αλλαγής.

Ανίκανοι και φοβάμαι μοιραίοι σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.