ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απογοητευτικά για τις τράπεζες τα αποτελέσματα των πλειστηριασμών καθώς, μόνο μια μικρή μερίδα των ακινήτων που έχουν συσσωρεύσει, φαίνεται να καταλήγουν τελικά σε εκποίηση ενώ, ο αντίκτυπος στις αναδιαρθρώσεις δανείων δεν παρουσιάζει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μόλις ένα μικρό ποσοστό των ακινήτων που τίθενται σε πλειστηριασμό εκποιούνται επιβεβαιώνοντας τη συνήθη τάση σε παρόμοιες συνθήκες.

Από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία των εκποιήσεων μόλις 57 ακίνητα έχουν πωληθεί από τα 3.136 για τα οποία στάλθηκαν επιστολές από τις τράπεζες, δηλαδή μόλις το 1,8%.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ο αριθμός των ακινήτων για τα οποία έχει γίνει επίδοση ειδοποίησης στους ενυπόθηκους οφειλέτες για πρόθεση πώλησης διπλασιάστηκε στις 791 από 389 το πρώτο τρίμηνο του 2017. Από το σύνολο των επιστολών που στάλθηκαν μέχρι στιγμής 1.625 αφορούν εκποίηση αγροτεμαχίων και 520 οικόπεδα. Πρώτες κατοικίες αφορούσαν 105 επιστολές.

Όσον αφορά στα ακίνητα για τα οποία έχει οριστεί ημερομηνία πώλησης μέσω πρώτου πλειστηριασμού ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 1.375.

Παρά τις χιλιάδες επιστολές των τραπεζών και τους εκατοντάδες πλειστηριασμούς που έχουν οριστεί, οι πραγματικές πωλήσεις ανέρχονται σε μερικές δεκάδες από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία. Στο σύνολο των ανακοινωθέντων πλειστηριασμών, τα 57 ακίνητα που έχουν εκποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο, αντιστοιχούν περίπου στο 4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.