ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ινδία κινείται τώρα στην κατεύθυνση να κατασχέσει τον χρυσό. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να εξαλείψει τα μετρητά. Επί του παρόντος, κάθε παντρεμένη γυναίκα δικαιούται 500 γραμμάρια χρυσού, κάθε ανύπαντρη γυναίκα 250 γραμμάρια, και κάθε άνδρας 100 γραμμάρια χρυσού. Ό, τι υπερβαίνει αυτές τις ποσότητες έχει χαρακτηριστεί ως παράνομη κατοχή και ως εκ τούτου θα κατασχεθεί.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με την κατοχή κοσμημάτων εφόσον προέρχονται από κληρονομιά. Ο πρωθυπουργός Narendra Modi δίνει περισσότερη εξουσία στις φορολογικές αρχές αντί να ασχολείται με τη διαφθορά. Οι φοροεισπράκτορες θα πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και θα ξετινάζουν τον κόσμο για να παίρνουν χρήματα.

Είναι προφανές πλέον και αποτελεί μια προειδοποίηση. Αυτό θα είναι το πρόβλημα με τον χρυσό. Έχει χάσει το καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου γιατί θα φτάσουν στο σημείο να μην μπορούν να ταξιδέψουν με αυτόν, να μην μπορούν να τον διαφυλάξουν με ασφάλεια σε ένα χρηματοκιβώτιο, ή να μην φορούν χρυσά κοσμήματα. Στα σύνορα της Ιταλίας, εάν φανεί ότι φοράτε υπερβολικά πολλά κοσμήματα, θα σας πάρουν στο τελωνείο για να τα ζυγίσουν.

Αυτό είναι μέρος της μανίας για Κυνήγι Φόρων. Από την Ινδία παίρνουμε ένα ακόμη δείγμα της κρατούσας τάσης. Ο κίνδυνος είναι ότι και οι άλλοι ακολουθούν.

Ένα καινούργιο επιχείρημα θα είναι ο ισχυρισμός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν χρυσό για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.

Τα πάντα κινούνται στην τάση ο χρυσός να βρεθεί κάτω από τα $ 1.000 το επόμενο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.