ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μονοψήφιο αριθμό μείωσε η Ουγγαρία τον φόρο στις επιχειρήσεις! Με απόφαση του συμβουλίου της κυβέρνησης αποφασίστηκε η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 9% για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων με πρώτο έτος εφαρμογής το 2017.

Εάν δεν υπάρξει άλλο κράτος να ακολουθήσει την μείωση της φορολογίας σε μονοψήφιο αριθμό, η Ουγγαρία θα έχει από το 2017, τον πιο χαμηλό φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 9% και θα είναι ενιαίος για όλες τις εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κύκλου εργασιών τους.

Μέχρι σήμερα η Ουγγαρία φορολογούσε τις επιχειρήσεις με δύο συντελεστές. Έναν χαμηλό 10% για κέρδη έως 500 εκατομμύρια φόριντ (περίπου 1,6 εκατ. ευρώ) κι έναν υψηλό, της τάξης του 19%, για κέρδη πάνω από 500 εκατομμύρια φόριντ.

Οι φωστήρες του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών θα τρέχουν να βγάλουν και νέα εγκύκλιο που θα ποινικοποιεί τώρα τις εταιρείες με έδρα την Ουγγαρία. Σε λίγα χρόνια θα έχουν ποινικοποιήσει τις εταιρείες στα δύο τρίτα των χωρών της υφηλίου. Πως αλλιώς θα καλυφθούν οι σπατάλες της εξουσίας για να έχουμε στην Ελλάδα τους πολιτικούς που μας αξίζουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.