ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν επιλέγουν τις Βρυξέλλες ούτε την Ε.Ε. Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ JPMorgan και Morgan Stanley θα μετακινηθούν από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη γιατί αναμένουν ότι εκεί θα ωφεληθούν περισσότερο από την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Οι Αμερικανικές τράπεζες μάλλον προτιμούν την επιστροφή στη βάση από το να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρωζώνη. Οι τράπεζες θεωρούν ότι η Ε.Ε. θα διαλυθεί.

Γερμανικές οικονομικές πηγές αναμεταδίδουν δηλώσεις στους Financial Times των κορυφαίων στελεχών των τραπεζών σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικανικές τράπεζες μάλλον προτιμούν να αφήσουν το Λονδίνο προς την κατεύθυνση της Νέας Υόρκης παρά να ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία τους στην Ευρώπη, μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. Αυτές τις σκέψεις δημοσιοποίησαν οι ηγέτες των δύο μεγάλων τραπεζών JPMorgan και Morgan Stanley μετά από μια διάσκεψη στην Ουάσιγκτον.

Οι δύο επικεφαλείς, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Morgan Stanley James Gorman, και ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon, προβλέπουν ότι έρχονται χρόνια αβεβαιότητας και ότι το μεγάλο θετικό κοινωνικό, οικονομικό εγχείρημα της Ε.Ε. έχει χάσει την δυναμική του. Πενταπλασιάστηκε η πιθανότητα διάσπασης της Ε.Ε. σε μικρότερα κομμάτια, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί κατά την επόμενη δεκαετία μετά από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Η γενική άποψη τώρα πλέον είναι ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν φθάσει σε σημείο απελπισίας. Λόγω των μη εξυπηρετούμενων εμπορικών δανείων τους που έφθασαν να είναι δεκαπλάσια από αυτά των τραπεζών των ΗΠΑ.

Αυτή η Ευρωπαϊκή αντιπληθωριστική πολιτική έχει δημιουργήσει σκόπιμα κατάθλιψη από την έλλειψη προοπτικής σε όλη την Ευρώπη, και παρόλα αυτά, τουλάχιστον στο μυαλό της Μέρκελ και του Γερμανικού κατεστημένου, νομίζουν ότι είναι καλύτερη από ό, τι ο πληθωρισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.