ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όχι κ. Σταϊκούρα δεν υπερασπίζεστε έτσι την περίοδο Καραμανλή. Οι αριθμοί και τα στοιχεία που σχηματίζουν στο διάγραμμα την ανάποδη καμπάνα διαψεύδουν την προπαγάνδα. Ο λαϊκισμός δεν έχει όρια στη χώρα μας. Η μίξη ασύνδετων ή/και άσχετων οικονομικών στοιχείων με προαποφασισμένα πολιτικά συμπεράσματα αποδίδει ως αποτέλεσμα την φθηνή προπαγάνδα.

Στο απίθανο ύψος των 44,363 δις εκτοξεύτηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας το 2008, (από 25,185 δις το 2003) και αυτά είναι δικά σας στοιχεία κ. Σταϊκούρα!!!

STAIK

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών καταβαραθρώθηκε σε αρνητικά ρεκόρ το 2006 και αυτό συνέβη πριν την κρίση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το 2008 η Ελλάδα έπιασε πάτο με ποσοστό -15% πριν ακόμη εμφανισθούν οι συνέπειες της Ευρωπαϊκής κρίσης στη χώρα μας!!! Όπως φαίνεται στο διάγραμμα το έλλειμμα στην Ευρωζώνη ήταν σταθεροποιημένο. Στη δική σας διακυβέρνηση έκανε αρνητική βουτιά.

Αντιθέτως από το 2009 και 2010 ξεκίνησε ένα ανοδικό κανάλι προς τον Μ.Ο. της Ευρωζώνης, το οποίο βέβαια τινάχτηκε στον αέρα με τα capital controls του αριστερού λαϊκισμού.

STAIK1

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η χώρα πλήρωνε από το 2004 έως το 2009 13 δις για τόκους δανείων ετησίως. Εάν ναι, τι κάνατε για αυτή τη γνωστή και προγραμματισμένη δαπάνη; Ενσωματώθηκε σε μια κυβερνητική πολιτική μεταρρυθμίσεων την εποχή των παχιών αγελάδων; Γιατί η αύξηση του ΑΕΠ ακριβώς αυτό έδειχνε. 4,40% το 2004, 2,30% το 2005, 5,50% το 2006, 3,50% το 2007, 3,10% το 2008. Τι μέτρα πήρατε λοιπόν όταν υπήρχε ανάπτυξη ώστε να μην υποστούν με σκληρότητα τα μέτρα και τις συνέπειες οι πολίτες;

Προσλάβατε κ. Σταϊκούρα, σε ελάχιστο χρόνο 850.000 υπαλλήλους στο δημόσιο και μοιράσατε στους αγρότες επιδοτήσεις που επιστρέφονται στην Ε.Ε. μέχρι σήμερα.

Θολωμένοι από την πελατειακή σας πολιτική φορτώσατε το δημόσιο μέχρις εσχάτων και αφήσατε την χώρα στην τύχη της, ανοχύρωτη στην κρίση του 2008 την οποία επικαλείστε χωρίς ντροπή ως δικαιολογία για τα τερατώδη οικονομικά μεγέθη που αφήσατε.

Τεράστιο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τεράστιο έλλειμμα στη Γενική Κυβέρνηση. Αυτά τα ελλείμματα που δημιουργήσατε πως καλύφθηκαν; Με δανεισμό! Με νέο χρέος! Ασυνείδητη επέκταση του χρέους του δημοσίου. Βεβαίως οι αγορές τότε δάνειζαν αλλά και προειδοποιούσαν. Μόνο που οι αγορές δεν συγχωρούν τα αδιέξοδα και δεν χαρίζονται στις ρουσφετολογικές ανάγκες των πολιτικών.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμη δικαιολογείτε τον λαϊκισμό εκείνης της περιόδου, δικαιολογείτε την πελατειακή χρήση της εξουσίας, αλλά δεν λέτε κουβέντα γιατί το χρέος του δημοσίου από 168 δισεκατομμύρια Ευρώ στο τέλος του 2003 το εκτινάξατε σε 299,7 δισεκατομμύρια Ευρώ το 2009. Αυτά είναι απόλυτοι αριθμοί και δεν σηκώνουν παιγνίδια με ποσοστά επί του ΑΕΠ και την ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό το τέρας του χρέους δημιουργήθηκε σε περίοδο ομαλότητας!!!

Public Dft

Εγκλωβισμένος στην κατεστημένη λογική νομίζετε ότι υπηρετείτε την ηγεσία σας. Στην πραγματικότητα εκθέτεται τόσο την πρώην όσο και την σημερινή ηγεσία σας είτε ασπάζεται τις απόψεις σας είτε όχι. Γιατί όλοι σκέπτονται ότι είστε μία από τα ίδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.