ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι έξω από κάθε φαντασία ο τρόπος με τον οποίο το κατεστημένο μεταμορφώνει την αλήθεια. Η έκθεση της ανεξάρτητης αρχής ΙΕΟ που ελέγχει το ΔΝΤ είναι πραγματική γροθιά στις μικροπολιτικές και τους τακτικισμούς των Ευρωπαίων ηγετών εκείνη την εποχή. Αλλά το ΙΕΟ ως οφείλει ρίχνει το σφάλμα στο ΔΝΤ ακριβώς γιατί ενσωματώθηκε και ακολούθησε εκείνες τις τρομακτικές αποφάσεις που καταδίκασαν την Ελλάδα.

Η εμφανιζόμενη ως αυτοκριτική του ΔΝΤ για τα λάθη του πρώτου μνημονίου αποτελεί στην ουσία κόλαφο για την Ευρώπη!

Η αλαζονεία της εξουσίας είναι συνήθως απίστευτη. Είναι ακριβώς αυτή η τόσο προκατειλημμένη άρνηση να επανεξετάσουν το τι συμβαίνει στην Ευρώπη που έχει μια μεγάλη συμβολή στη διάλυση της Ευρωζώνης.

Το ΔΝΤ παραπλάνησε το δικό του διοικητικό συμβούλιο και ώθησε σε εσφαλμένες κρίσεις που αφορούν την Ελλάδα. Η στάση υπέρ του Ευρώ που ο καθένας είχε στο μυαλό του (άλλη ο Σόϊμπλε άλλη ο Τρισέ), τους τύφλωσε, γιατί ποτέ δεν θεώρησαν ότι η δομή της Ευρωζώνης θα μπορούσε να είναι λάθος. Αγνόησαν όλα τα προειδοποιητικά σημάδια μιας επικείμενης κρίσης, επειδή απλά ποτέ δεν κατάλαβαν τη σύγχρονη νομισματική θεωρία. Ο Σόϊμπλε είχε τα σχέδιά του, ούτε ο τότε διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ούτε το ΔΝΤ έχουν εμπειρία από το πώς λειτουργούν οι αγορές συναλλάγματος και αυτή είναι μια σοβαρή αιτία αυτού του προβλήματος. Όσο για τον Σαρκοζί θα μείνει στην ιστορία για την υποταγή της Γαλλίας στην… ομορφιά της Μέρκελ

Το σύνολο της πολιτικής των αρνητικών επιτοκίων, το κυνήγι των φόρων που εξελίχθηκε σε βεντάλια υπερφορολόγησης και η αδυσώπητη διόγκωση των ελλειμμάτων και των κόκκινων δανείων, έχουν καταστρέψει την αποταμίευση. την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μήνα με το μήνα που περνάει η ανάκαμψη μένει ισχνή, αλλά οι πολιτικές δεν έχουν αναθεωρηθεί γιατί υποτίθεται ότι κάνουν πάντα το σωστό. Η έκθεση του ΙΕΟ έχει ανατινάξει τη δική τους διαδικασία από τα μέσα. Αναφέρει ότι πολλά έγγραφα προετοιμάζονται εκτός των τακτικών διαδικασιών (στο παραβάν) και ότι η έγγραφη τεκμηρίωση σχετικά με ορισμένα ευαίσθητα θέματα δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί.

Σε μια αδυσώπητη πραγματικότητα διαφθοράς εξουσίας το ΔΝΤ ακολούθησε τις οδηγίες της πραγματικής τρόικας Τρισέ-Σόιμπλε/Μέρκελ-Σαρκοζί κατευθύνοντας την άλλη τρόικα σε αποφάσεις που καταδίκασαν την Ελλάδα για να… σώσουν το δικό τους Ευρώ. Η Θυσία της Ιφιγένειας τουλάχιστον είχε πιάσει τόπο. Αυτή μάλλον πάει…περίπατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.