ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Im Kampf um ihre Spareinlagen! Massenandrang der Sparer vor der städtischen Sparkasse in Berlin.

Ερώτηση:

Αποτελούν τα μετρητά μια κατηγορία περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να προστατέψει σε περίπτωση επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης στην αγορά των ομολόγων παγκοσμίως σαν αυτή που προβλέπεται?

Με εκτίμηση ΣΚ

Απάντηση:

Έχω την αίσθηση ότι η έννοια του «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός χρηματιστηρίου και ομολόγων» για τα αποθέματα, είναι βλακώδες αποκύημα της φαντασίας εκείνων που επιδιώκουν η τοποθέτηση όλων των αποθεματικών να λειτουργεί ως εξορθολογισμός σε μια υποτονική οικονομική ανάπτυξη και σε περίοδο με χλιαρά εταιρικά κέρδη.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι «Τα μετρητά είναι η εναλλακτική λύση». Και έτσι πρέπει να είναι, ανεξάρτητα από τα χαμηλά επιτόκια που σήμερα βλέπουμε στην Αμερική, ή ακόμα και τα αρνητικά επιτόκια που υπάρχουν στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Εξάλλου, τα μετρητά είναι μια νόμιμη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και εκτελεί το έργο της μόνωσης των χαρτοφυλακίων μας από ενδεχόμενα άγριας σπειροειδούς πτώσης και πανικόβλητων αναλήψεων.

Έτσι, μπορώ να πω ότι, οι έμποροι και οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση μετρητών ως προστατευτικό εργαλείο σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς και τις πολύ εκτεθειμένες σε απρόβλεπτα γεγονότα αγορές. Και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου, ακόμη και μετά τις πενιχρές αποδόσεις που οι ανά τον κόσμο αγορές σταθερού εισοδήματος προσφέρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.