ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα αύξηση ελλείμματος ενώ μειώνεται η κατανάλωση! Απελπιστική επιδείνωση βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ενώ η κυβερνητική ελίτ και το υπόλοιπο κατεστημένο εξαντλούν κάθε απόθεμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων.

Πριν ακόμη εφαρμοσθεί η νέα βαρύτατη φορολογία, που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβάλει στους Έλληνες για να διασώσει τους ημέτερους στο δημόσιο, η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας είναι απελπιστική.

Με απλά λόγια ενώ οι Έλληνες καταναλώνουν λιγότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξάνεται, οι εξαγωγές μειώνονται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες δανεισμού.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 8.072,0 εκατ. ευρώ έναντι 7.767,6 εκατ. ευρώ το α΄ πεντάμηνο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 18,6% ( εκτός πετρελαιοειδών στα οποία αν και υπήρξε μείωση κατανάλωσης 68,50% και μεγάλη πτώση τιμών, συνυπολογιζόμενα υπάρχει και πάλι μείωση κατά 3,9%). Αυτό συμβαίνει ενώ ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα, συνεχίζει το αρνητικό σερί για 40 μήνες. Το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2015 – Ιουνίου 2016, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 1,1% έναντι μείωσης 1,7% το αντίστοιχο διάστημα της περιόδου 2014 – 2015. Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο (εκτός καυσίμων) κατέγραψε πτώση κατά 5,4%, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2016 και ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών τον μήνα Απρίλιο του 2016 μειώθηκε κατά 3,9%

Τα Capital Controls, το εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας προς όφελος ενός αντιπαραγωγικού δημοσίου και η επιδείνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς ένα σύστημα που ενδιαφέρεται απροκάλυπτα μόνο για τον θώκο της εξουσίας έχουν εγκλωβίσει την Ελλάδα στο σπιράλ της αποσύνθεσης και της διάλυσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.