ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η κρίση εμπιστοσύνης στην κατεστημένη πολιτική κυριάρχησε στις Δημοτικές εκλογές της Ιταλίας. Η εκλογή της Virginia Raggi (Βιρτζίνια Ράτζι) ως Δήμαρχος Ρώμης αντιμετωπίσθηκε ως «πρώτη γυναίκα Δήμαρχος» ή ως νίκη του γραφικού Πέπε Γκρίλο του κινήματος «Πέντε Αστέρων».

H πραγματικότητα είναι ότι η κυρία Ράτζι υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τα υπόγεια οικονομικά συμφέροντα, να μειώσει τους φόρους και να εξακριβώσει – με μεγάλη προσοχή – πως δημιουργήθηκε το τεράστιο χρέος της ιταλικής πρωτεύουσας που αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Χρέος διπλάσιο του προϋπολογισμού της Ρώμης, δηλαδή αναλογικά σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το Ελληνικό χρέος. Δεν είπε δεν θα το πληρώσω. Αντιθέτως παρά το τεράστιο χρέος υποσχέθηκε να μειώσει φόρους!!! Επιτέλους μια φωνή λογικής! Δεν είπε θα στήσω δικαστήρια, αλλά με προσοχή θα εξετάσει το πώς δημιουργήθηκε. Κάτι που οι Έλληνες ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως διπλασιάστηκε το Ελληνικό χρέος από το 2004 έως το 2009, μέσα σε μόλις πέντε χρόνια.

«Ειλικρίνεια» ήταν το κεντρικό σύνθημα και εκλέχθηκε με 67,15% Τόσο απλά και αυτονόητα που πρέπει να πέσουν σε χέρια λαϊκιστών για να φανεί η διαφορά με το πολιτικό κατεστημένο;

Αλλά η κρίση εμπιστοσύνης απλώνεται παντού.

ChiaraΣτο Τορίνο έγινε η έκπληξη απέναντι σε πετυχημένο Δήμαρχο εκλέχθηκε η Chiara Appendino (Κιάρα Απεντίνο) με 54,56% πάλι του κινήματος «Πέντε Αστέρων» με σύνθημα (Η εναλλακτική είναι Καθαρή) κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά της Chiara (Καθαρή)

Και στη Νάπολη η συντριπτική επανεκλογή του Κεντροαριστερού Luigi De Magistris με 66,85% ήρθε όταν προηγήθηκε η δέσμευσή του ότι μετά την επανεκλογή θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου Κεντροαριστερού Κόμματος!!!

Η κόλαση της κατεστημένης πολιτικής μας δίνει ένα δείγμα από το επερχόμενο 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.