ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σκάβοντας οικοδόμοι στην Ισπανία βρήκαν 600 κιλά (1.300 λίβρες) αρχαίων ρωμαϊκών νομισμάτων, ενώ εργάζονταν σε αγωγούς νερού στη νότια Ισπανία. Τα νομίσματα χρονολογούνται από την περίοδο του Μαξιμιανού στον Κωνσταντίνο τον Μέγα (286-312 μ.Χ.) και βρέθηκαν μέσα σε 19 Ρωμαϊκούς αμφορείς στην πόλη Τομάρες κοντά στη Σεβίλλη. Η αξία των εν λόγω κερμάτων στη σημερινή αγορά θα κυμαίνεται μεταξύ € 70 έως € 270. Τι το σπάνιο έχει αυτό το εύρημα, είναι ότι φαίνεται να είναι χρήματα που προορίζονταν για να πληρωθούν τα στρατεύματα. Τα νομίσματα είναι ακυκλοφόρητα και ως επί το πλείστον εξακολουθούν να φέρουν την ασημένια επένδυση που έγινε χημικά στο νομισματοκοπείο.

Συνήθως, νομίσματα που βρέθηκαν είναι από άτομα που έκρυψαν τα χρήματα κατά τη διάρκεια της χαοτικής περιόδου του 3ου αιώνα για λόγους ασφαλείας. Είναι λιγότερο κοινό να βρεθεί θησαυρός που προορίζεται για να πληρωθεί ο στρατός. Οι ανακαλύψεις έχουν γίνει από μήτρες που έχουν επιβιώσει, αλλά και αυτές είναι πολύ σπάνιες. Κανονικά, βρίσκονται νομίσματα από μεμονωμένα άτομα που έσκαβαν μια τρύπα για να προστατεύσουν τον πλούτο τους, επειδή έλειπε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε σε μια τέτοια περίοδο για άλλη μια φορά; Στην Ελλάδα ήδη συμβαίνει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.