ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συντριπτική απόφαση με ποσοστό 82,60% για αποχώρηση της σοσιαλιστικής τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε 2.032 εγγεγραμμένα μέλη που ψήφισαν, υπέρ της αποχώρησης τάχθηκαν 1.678, ήτοι ποσοστό 82.60%, ενώ τάχθηκαν υπέρ της παραμονής μόλις 31 άτομα, δηλαδή ποσοστό… 1,50%! Η αποχή ήταν 15,90%, καθώς 323 μέλη της τάσης επέλεξαν να μην ψηφίσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά της αποχώρησης τάχθηκαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού Αντώνης Κοτσακάς.

Αυτή η ψηφοφορία αποτελεί την μεγαλύτερη δημοσκόπηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αποτυπώνει την αληθινή τάση στην βάση του. Ανεξαρτήτως της ορθής κριτικής που ο καθένας μπορεί να ασκήσει για τον καιροσκοπισμό των επωνύμων «ποντικιών» του παλιού ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι μια βάση 2.032 ανθρώπων αποτελεί «δείγμα».

Και το «δείγμα» επί πραγματικής ψήφου σε μια ομοιογενή ομάδα ίσως δεν θα είχε τόση αξία εάν τα ποσοστά ήταν ισορροπημένα καθώς υπέρ της παραμονής είχε ταχθεί το βαρύ πυροβολικό. Αποκτά ωστόσο πολύ σημαντικό εύρημα η συντριβή της ψήφου για παραμονή που συγκέντρωσε μόλις 1,50%, αποτυπώνει το πραγματικό μέγεθος της απογοήτευσης στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.