ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μπαίνουμε σε μια πολύ περίεργη και ίσως σκοτεινή φάση της ανθρώπινης ιστορίας. Φάνηκε απίστευτο και μια ακόμη Ελληνική ιδιαιτερότητα, όταν τα media πριν δύο μέρες, δημοσίευσαν την πρόταση των τραπεζών να φορολογείται η ανάληψη μετρητών από τα ATM.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πρόταση που ξεκίνησε από την Ευρώπη και είναι μια φαεινή ιδέα του τραπεζικού κατεστημένου για την υλοποίηση της απόφασης των G20 να εξαλειφθούν τα μετρητά από τον κόσμο, μέχρι το 2020.

Είναι στην ίδια γραμμή των αποφάσεων να καταργηθεί το χαρτονόμισμα των €500, των $100 και πρόσφατα οι 500 και 1.000 Ρουπίες που προκάλεσε σάλο και κρίση στην Ινδία.

Αλλά σε αυτή τη μάχη για την δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής η πρόταση που διέρρευσε για να μετρηθούν οι αντιδράσεις, καταργεί τα όρια της ελευθερίας μας. Μια πρόταση πίσω από τις κουρτίνες της Ευρώπης να επιβληθεί φόρος στην απόσυρση των δικό σας χρημάτων από τα ΑΤΜ, υποστηρίζεται από τις τράπεζες στο σύνολό τους, επειδή θέλουν να πιστεύουν ότι έτσι θα προβλεφθεί το Bank Run. Αυτό δηλαδή που συνέβη στην Ελλάδα πριν την επιβολή των Capital Controls ή αυτό περίπου που συμβαίνει σήμερα στην Ιταλία.

Ωστόσο κανείς δεν εξετάζει σε ποια κατεύθυνση οδεύουμε. Ανησυχώ βαθύτατα ότι αυτού του είδους οι προτάσεις θα βαθύνει το ρήγμα της κοινωνικής αδικίας και θα εξωθήσει σε ακόμη ποιο ακραίες αντιδράσεις των λαών και των μικρομεσαίων που εξουθενώνονται συστηματικά. Αυτού του είδους η ακραία αντιπαράθεση ανάμεσα στο κατεστημένο και τους πολίτες είναι σύμφωνη με συνθήκες ενός Κύκλου Πολέμου, και ήδη το 2017 έχει επιβαρυνθεί με συνθήκες κόλασης της πολιτικής και των πολιτικών.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος γιατί έχουμε και οδεύουμε σε καθολική κυριαρχία κυβερνήσεων που ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους συμφέρον. Κάνουν και αποδέχονται τα πάντα, για να επιβιώσουν.

Oι ψίθυροι πίσω από την κουρτίνα γίνονται πιο δυνατοί. Ο πόλεμος για τα μετρητά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα πρωτοσέλιδα στην Αυστραλία δείχνουν πώς ο Τύπος προσπαθεί ήδη να χειραγωγήσει τον λαό. Σύμφωνα με το ABC της Αυστραλίας το νέο σύνθημα είναι ότι η ανάληψη μετρητών γίνεται από τους εγκληματίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.