ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία που οδηγεί ανεπιστρεπτί στην κόλαση της πολιτικής και των πολιτικών.

Υπερφορολόγιση συνοδευόμενη από καταχρηστική νομοθέτηση ποινών. Αυτό είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του πώς αυτοκρατορίες, έθνη και πόλεις-κράτη κατέρρευσαν. Οι Κυβερνήσεις πάντα κυνηγούν κάθε δεκάρα για να προσπαθήσουν να επιβιώσουν. Οι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις θα τους οδηγήσουν προς την σκοτεινή αυταρχική μορφή διακυβέρνησης. Ενεργοποιούν τον μηχανισμό της συντριβής και του ολοκαυτώματος.

Με έναν απλό ισχυρισμό ότι κάποιοι είναι πλούσιοι μπορούν να δικαιολογήσουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Ένας βασικός λόγος που ώθησε στην Αμερικανική Επανάσταση, ήταν επειδή ο βασιλιάς είχε εκδώσει διατάγματα για 240 κακουργήματα. Αν κάποιος είχε χρεωθεί με κακούργημα, η ποινή ήταν ο θάνατος. Αυτό ωφελούσε τον βασιλιά, επειδή ήταν σε θέση να κατάσχει όλη την περιουσία του πολίτη, και τη γυναίκα και τα παιδιά του τα πέταγαν στο δρόμο.

taxes2

Εδώ είναι ένα σημείωμα όπου ο νόμος γράφει ότι όποιος είχε στην κατοχή του ένα πλαστό τραπεζογραμμάτιο ήταν ένας εγκληματίας και υπόκειται στην θανατική ποινή. Υπάρχουν μαρτυρίες για ανθρώπους που κρεμάστηκαν και διακρίνεται η αναπαράσταση στο σημείωμα. Δεν ήταν οι παραχαράκτες. Απλώς παρέλαβαν ένα πλαστό τραπεζογραμμάτιο και με αυτό πλήρωσαν αλλού. Αυτές οι καταδίκες ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες για τον βασιλιά που ήταν απελπισμένος για χρήματα για να κάνει πολέμους.

Στην Ελλάδα η υπεκφυγή των λαϊκίστικών δυνάμεων από την υποχρέωση να μεταρρυθμίσουν το κράτος διόγκωσε το απατηλό αντιμνημονιακό όνειρο ότι μπορούμε και χωρίς να πληρώσουμε!!! Σαμαράς, Τσίπρας, Καμμένος διαδραμάτισαν προσωπικό ρόλο για το κύκνειο άσμα της ψευδαίσθησης που δημιούργησαν. Ωστόσο αυτή την ψευδαίσθηση πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρόσχημα το μνημόνιο, επέλεξε να υπερφορολογίσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αναβιώσει το πελατειακό κράτος.

Στα δόντια του καρχαρία οι επιχειρήσεις, στα πιράνχα οι αυτοαπασχολούμενοι, ένα εκατομμύριο οι άνεργοι και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες μετανάστες, αλλά το κράτος…μεγαλώνει παρά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις.

Ανασύροντας τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης ο δικτυακός τόπος που επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών (apografi.gov.gr) για τον Ιούνιο του 2016 δίνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Μόνιμοι υπάλληλοι: 564.915

Έκτακτο προσωπικό: 56.615

Μετακλητοί Δημοσίου: 8.494

Λοιπές Ειδικές Περιπτώσεις Δημοσίου: 14.400

Τακτικό προσωπικό ΝΠΙΔ 33.440

Έκτακτο προσωπικό ΝΠΙΔ 13.491

Σύνολο 691.355

Δηλαδή σχεδόν 130.000 περισσότεροι από όσους…επισήμως αναφέρει η κυβέρνηση. Ο δε δείκτης απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα προς συνολικό αριθμό απασχολούμενων αγγίζει πλέον το 1 προς 3. Με άλλα λόγια οι μισοί περίπου φόροι που εισπράττονται πηγαίνουν για τη μισθοδοσία στο δημόσιο!

Οι φόροι που πηγαίνουν για μισθοδοσία και συντάξεις δημοσίου το 2016 είναι περισσότεροι από αυτούς του 2010!!!

taxes1

Υπερφορολόγιση και πελατειακό κράτος οι δαίμονες της Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη για μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση. Έχει ανάγκη από δραστική μείωση της φορολογίας σε μια πρώτη τομή, χαμηλής φορολογίας με σταθερό δεκαετές φορολογικό καθεστώς για να ξεκινήσει την αντιστροφή της κρίσιμης καμπής πριν την κατάρρευση. Φυσικά από μόνο του δεν αρκεί ένα τέτοιο μέτρο. Ωστόσο εάν υϊοθετηθεί ανοίγει δρόμους!!!

Για την Ελλάδα η εξίσωση αρχίζει με μια απλή πρόσθεση καθώς το αυτονόητο είναι ακόμη ζητούμενο.

Χαμηλή Φορολογία+ Φιλικότητα στην Απασχόληση+ Φιλικότητα στην Επιχειρηματικότητα+ Επιτελικό Κράτος+ Σταθερότητα= Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Χαμηλή φορολογία σημαίνει σεβασμός στο δικαίωμα κάθε παραγωγού πλούτου επί των κερδών που επιτυγχάνει στην αγορά. Όταν υπάρχει σεβασμός στα κέρδη αλλά και αποδοχή των τυχόν ζημιών, είναι εκεί που γίνεται το μεγάλο βήμα. Η κοινωνία αρχίζει να προχωρά προς την παραγωγικότητα, την ευθύνη, την ανταγωνιστικότητα. Το κόστος της φοροδιαφυγής θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της τήρησης των φορολογικών κανόνων. Το παράδειγμα του κράτους ληστή που νομιμοποιεί τον επιχειρηματία ληστή αντιστρέφεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.