ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Ιμάμηδες της Τουρκίας αποκτούν την δύναμη του στρατού. Ο «ανίκητος» Τουρκικός στρατός με ερασιτεχνικά σχεδιασμένο πραξικόπημα έχασε την τελευταία μάχη με τον Ισλαμικό φανατισμό. Μετά το διάγγελμα του Ερντογάν ο Τουρκικός λαός βγήκε στους δρόμους και αναλυτές με ανοησίες εκθείαζαν το «γκελ» του Ταγίπ Ερντογαν στον λαό. Είναι η περίπτωση που η οικονομική ευημερία θα έβγαζε τον λαό στους δρόμους; Η Ιστορία θα πει όχι. Εξάλλου η πτώση της Τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου απεικόνιζαν την υφέρπουσα οικονομική κρίση και το τέλος της ευημερίας στην Τουρκία. Η δυσαρέσκεια λόγω των εξελίξεων στην οικονομία ήταν ήδη ορατή.

Αυτό που δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν είναι ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει αντιδράσεις που δεν χωράνε στα κουτάκια της τεμπέλικης κατεστημένης ανάλυσης. Ο Τούρκος ηγέτης έχει τεθεί επικεφαλής ενός κινήματος με βαθιές ρίζες στον Ισλαμισμό. Οι Ιμάμηδες όλης της χώρας κάλεσαν το ήδη θρησκευτικά φανατισμένο πλήθος πολύ νωρίτερα στους Μιναρέδες και σε αντίσταση στο πραξικόπημα των Κεμαλιστών. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους.

Ο Ερντογάν, μια ακόμη περίπτωση αποτυχίας της πολιτικής των ΗΠΑ και της Ρωσίας απέναντι στον Ισλαμικό φανατισμό, έχει ανοικτές τις λεωφόρους να εγκαταστήσει το θεοκρατικό καθεστώς στην Τουρκία.

Οι νεοφώτιστοι Τούρκοι φανατικοί έσωσαν την «Δημοκρατία» στην Τουρκία αλλά μέχρι να εκκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους αδύναμους πλέον Κεμαλιστές ο εμφύλιος σπαραγμός θα είναι βαθύς και η εσωστρέφεια στην Τουρκία επικίνδυνη και απρόβλεπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.