ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άρχισε να αγοράζει εταιρικά ομόλογα στις 8 Ιουνίου Αυτό θα διευρύνει την ποσοτική χαλάρωση με την επέκταση σε μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο μιας δραματικής μάχης κατά του αποπληθωρισμού. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιέννης διατήρησε το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο μηδέν και το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων σε -0.4 τοις εκατό ως συστατικό της αγοράς τίτλων ύψους 80 δισ ευρώ το μήνα.

Αυτό το είδος των κινήτρων είναι, τουλάχιστον, πολύ καλύτερο από την αγορά δημόσιου χρέους. Οι κυβερνήσεις δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας που συμβάλλουν πραγματικά στην οικονομική ανάπτυξη γιατί η κυβέρνηση δεν παράγει τίποτα.

Η ΕΚΤ είναι απελπιστικά μόνη επειδή δεν ελέγχει τη δημοσιονομική πλευρά του ισολογισμού και μόνη αγωνίζεται ενάντια σε μια επερχόμενη θύελλα αποπληθωρισμού,. Έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια αντιπαραγωγική λογική, να προσπαθεί να αυξήσει τους φόρους σε κάθε συστατικό της οικονομίας και να δημιουργεί ένα υπερβολικά ρυθμιζόμενο και ελεγχόμενο σύστημα που αποτρέπει την επέκταση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.

Η επιφανειακή άποψη ότι αυτό θα τονώσει την οικονομία είναι πρόσκαιρη, καθώς πράγματι οι άνθρωποι άγονται στο εμπόριο από τον θόρυβο της αγοράς που ορίζεται από την αντίσταση και την υποστήριξη. Ωστόσο, σε μακροπρόθεσμη προοπτική αυτή η τάση αντιστρέφεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.